De falabella is een zeldzaam en uniek fokzuiver miniatuurpaardje.

Het paardje mag de naam pony niet dragen, aangezien hij alle kenmerken van een paard in het miniatuur bezit. Het paardje heeft een edele en harmonieuze uitstraling met een soepele bewegingsvorm en heeft een kindvriendelijk karakter. De bijzondere genen die het ras zo uniek maken worden steevast doorgegeven aan de nakomelingen.

 

De schofthoogte ligt tussen de 76 en 95 cm. Alle kleuren worden toegestaan binnen het ras, maar de Appaloosa komt maar weinig voor, dit word liever zwart of rood gestipt genoemd omdat de Appaloosa een op zich staand ras is.

appaloosa

Het stamboek registreert de raszuivere falabella’s. Het aantal over de hele wereld wordt geschat op ca. 4000 paardjes. Om bij het stamboek een falabellapaardje te registreren moeten beide ouders 100% falabella zijn. En het paardje wordt DNA getest. Daarnaast heeft het stamboek ten doel de fokkerij van het falabella ras te bevorderen waarbij gelet wordt op een gezonde constitutie een correct functioneel en aansprekend exterieur. Het stamboek hecht veel waarde aan de zuiverheid van het ras!

 

Niet ieder miniatuurpaardje is een falabella!

Klik hier voor meer fotos van falabella’s